Tillbaka in i bloggosfären

Jag har haft ett sug efter att blogga de senaste dagarna. Ni vet... sådär som man gjorde på högstadiet. När man skrev om ditten och datten, vad som hade hänt under dagen, vad man hade fantiserat om, vad man hade trott att den där pricken i taket var... Onödiga saker, personliga saker, saker som ingen kanske egentligen bryr sig om, men som ändå kanske har ett personligt värde.
 
Kanske beror mitt bloggsug på att jag tentapluggar just nu och sitter med näsan nedgrävd i vetenskapliga artiklar skrivna på engelska i flera timmar i sträck om dagen och helt enkelt vill komma bort från den tunga läsningen no matter what. Eller kanske beror det på att jag fick höra rykten om att min blogg läses av personer som jag inte har träffat sedan mellanstadiet (!) och som jag fick gräva djupt ned i minnesbanken för att hitta. I vilket fall så kan jag ju ge det en chans. 
 
Idag vill jag exempelvis berätta om vilken fantastiskt bra studieteknik jag har lärt mig! Man behöver:
  • En klassisk äggklocka som tickar
  • Studiematerial (penna, dator, böcker, anteckningsblock)
Man ställer äggklockan på 25 minuter och studerar intensivt under den tickande tiden (hö-hö). När klockan ringer tar man en 5-minuters paus då man ställer sig upp, rör sig lite, bäddar, diskar eller vad som kan tänkas räknas som paus. Därefter ställer man äggklockan på ytterligare 25 minuter. Sedan håller man på så. Fyra gånger kan man köra på så, sedan ska man enligt den här tekniken unna sig minst en 15 minuters paus (här har det ofta hunnit bli lunchdags för mig så då blir det en lite längre paus). Tanken är att tickandet ska betingas (googla för intressant läsning) och att koncentrationen så småningom kommer infinna sig helt enkelt genom det tickande ljudet. Funkar för mig i alla fall! Och gudarna ska veta att jag har en hel del att studera... dels med tenta på måndag, högskoleprov om 37 dagar och en bok att läsa ut och analysera så snart som möjligt. Och så får jag besök av min kära vän Robin i helgen så då försvinner ganska mycket pluggtid. Dessutom fyller jag år nästa vecka! Kors i taket... hur ska man hinna med? Det är väl det man menar när man säger att det är svårt att få ihop livspusslet...


 På bilden ser ni min kisse Rasputin.