#1 - - Lina Steén:

gillas!

#2 - - Jossan:

Du är verkligen en stor inspiration för mig! Har hört talas om dig och ditt karriärsval, och jag ser dig som en stor förebild <3 . Jag är bara 16 år men vill så snart som möjligt till göra gmu och sedan till något fartyg. Hur gick du till väga för att så snabbt stegra i din karriär och bli skribent för hms Belos? &:) mvh Josefine

Svar: Hej Josefine!
Vad roligt att jag kan inspirera någon, det värmer verkligen långt in i hjärtat ska du veta! Och att mitt jobb kan inspirera någon till att söka GMU är ju ännu roligare!

Eftersom du är 16 och har en tid innan du kan söka gmu undrar jag om du har funderat något på frivilligorganisationerna som finns sammankopplade till Försvarsmakten? Många som kommer till marinen från GMU:n har varit engagerade i Sjövärnskåren (http://www.sjovarnskaren.se/), men det är förstås inget måste, utan mest en möjlighet om du är intresserad av en tjänst på ett fartyg så småningom.

Jag själv hade ingen som helst erfarenhet av sjöliv eller marinen innan jag sökte GMU:n, utan ville egentligen till armén. Men efter att ha gjort min grundläggande militärutbildning i Karlskrona och sett alla fartyg och pratat med människor som jobbade inom marinen sökte jag till slut en tjänst och hamnade ombord på fartyg. Och där trivs jag! Hur bra som helst! ;)

Jag har egentligen inte stegrat varken särskilt snabbt eller mycket i mitt jobb, däremot har jag visat framfötterna och så fort jag har hört någon knysta något om någonting som intresserat mig har jag varit snabbt framme och poängterat hur mycket jag är intresserad av det och det.

Oj, vilket långt svar det blev! Du får ta det som ett tecken på hur glad jag blev över din kommentar! Är det något annat du undrar över får du gärna höra av dig igen.

Ha det bra och stort lycka till!

/Hanna
Hanna Kannerstål